Вітапан Універсал

Призначення

універсальний комплексний хлібопекарський покращувач для виробництва пшеничних сортів хлібобулочних виробів.

Дозування

0,2 - 0,5% від маси борошна.

Додається в сухому вигляді до борошна перед замісом

Склад

пшеничне борошно, карбонат кальцію, аскорбінова кислота, комплекс ферментів.

Рецептури та параметри технологічного процесу
Хліб пшеничний Батони
Борошно пшеничне вищого або першого гатунку, кг 100,0 100,0
Вітапан Універсал, кг 0,2 - 0,3 0,4 - 0,5
Дріжджі пресовані «Ефект+15%», кг 1,5 2,0
Сіль, кг 2,0 1,8
Маргарин, кг 4,0
Цукор, кг 3,5
вода, кг за розрахунком
температура тіста після замісу, °С 27-28 27-28
тривалість бродіння, хв. 60-90 20-30
температура вистійки, °С 30-35 30-35
тривалість вистоювання, хв. 50-60 45-50
температура випічки, °С 220 - 230 210 - 220
Переваги
  • покращує реологічні властивості тіста;
  • збільшує об'єм виробів;
  • покращує структуру пористості та еластичність м'якушки;
  • забезпечує гладеньку поверхню та рівномірне забарвлення скоринки;
  • покращує смак та аромат готових виробів;
  • уповільнює процес черствіння.
Термін зберігання

6 місяців

Пакування

паперові багатошарові мішки масою 10 та 5 кг.