Вітапан Універсал
Призначення
універсальний комплексний хлібопекарський покращувач для виробництва пшеничних сортів хлібобулочних виробів.
Дозування
0,2 - 0,5% від маси борошна.
Додається в сухому вигляді до борошна перед замісом
Склад
пшеничне борошно, карбонат кальцію, аскорбінова кислота, комплекс ферментів.
Рецептури та параметри технологічного процесу
Хліб пшеничний | Батони | |
---|---|---|
Борошно пшеничне вищого або першого гатунку, кг | 100,0 | 100,0 |
Вітапан Універсал, кг | 0,2 - 0,3 | 0,4 - 0,5 |
Дріжджі пресовані «Ефект+15%», кг | 1,5 | 2,0 |
Сіль, кг | 2,0 | 1,8 |
Маргарин, кг | 4,0 | |
Цукор, кг | 3,5 | |
вода, кг | за розрахунком | |
температура тіста після замісу, °С | 27-28 | 27-28 |
тривалість бродіння, хв. | 60-90 | 20-30 |
температура вистійки, °С | 30-35 | 30-35 |
тривалість вистоювання, хв. | 50-60 | 45-50 |
температура випічки, °С | 220 - 230 | 210 - 220 |
Переваги
- покращує реологічні властивості тіста;
- збільшує об'єм виробів;
- покращує структуру пористості та еластичність м'якушки;
- забезпечує гладеньку поверхню та рівномірне забарвлення скоринки;
- покращує смак та аромат готових виробів;
- уповільнює процес черствіння.
Термін зберігання
6 місяців
Пакування
паперові багатошарові мішки масою 10 та 5 кг.