Аграм Темний
Призначення
Суха закваска (підкислювач) для виробництва житніх та житньо-пшеничнихсортів хліба, яка покращує смак і затемнює колір м'якушки.
Дозування
0,2-1,6% від ваги борошна
Склад
гігроскопічне борошно, солодовий екстракт, обсмажене солодове борошно, лимоннакислота, сульфат кальцію
Переваги
- застосування: дозволяє відмовитися від складного і тривалого процесу виведення житніхзаквасок і перейти на однофазне приготування тіста із бродінням його після замісу не більш 30 хв.
- Поліпшує процес оброблення тіста.
- Висока кислотність закваски: Аграм Темний дозволяє отримати хлібобулочні вироби, які мають приємний кислуватий смак, який є звичним для українського споживача. Невеликий відсоток дозування та висока кислотність цієї закваски робить її застосування не тільки зручним, а й економічно вигідним.
- якості: поліпшує смак і аромат готових виробів, підвищує еластичність м'якішу
Термін зберігання
9 місяців
Упаковка
паперові багатошарові мішки масою 10 та 25 кг.
Рецептура
Складові | Дозування, кг |
---|---|
Борошно житнє обдирне | від 70,0 до 30,0 |
Борошно пшеничне в/г, 1/г або 2/г | від 30,0 до 70,0 |
Аграм темний | 1,1-0,5 |
Дріжджі пресовані | 2,0 |
Сіль | 1,8 |
Вода | 65,0 - 67,0 |
Примітки:
- вміст (в %) Аграма темного визначається співвідношенням житнього і пшеничногоборошна і розраховується по формулі:
Ат = % житнього борошна згідно рецептури / 65.
Наприклад, при вмісті 70 % житнього борошна Ат = 70/65 = 1,08 %, при вмісті 30% житньогоборошна Ат = 30/65 = 0,46%.
- для покращення пористості, смаку та аромату хліба та додаткового затемнення м'якішухліба рекомендується використання 1% ГЛОФА ЕКСТРАКТУ, НАТУРІНУ або РОГЕНКОЛОРУ:
Параметри технологічного процесу
- Температура тіста після замісу, °С: 28-30
- Тривалість бродіння тіста, хв.: 20-30 Параметри вистоювання тістових заготовок:
- температура, °С: 35-37
- відносна вологість, %: 75
- тривалість, хв.: 50 - 55