Аграм Темний

Призначення

Суха закваска (підкислювач) для виробництва житніх та житньо-пшеничнихсортів хліба, яка покращує смак і затемнює колір м'якушки.

Дозування

0,2-1,6% від ваги борошна

Склад

гігроскопічне борошно, солодовий екстракт, обсмажене солодове борошно, лимоннакислота, сульфат кальцію

Переваги
  • застосування: дозволяє відмовитися від складного і тривалого процесу виведення житніхзаквасок і перейти на однофазне приготування тіста із бродінням його після замісу не більш 30 хв.
  • Поліпшує процес оброблення тіста.
  • Висока кислотність закваски: Аграм Темний дозволяє отримати хлібобулочні вироби, які мають приємний кислуватий смак, який є звичним для українського споживача. Невеликий відсоток дозування та висока кислотність цієї закваски робить її застосування не тільки зручним, а й економічно вигідним.
  • якості: поліпшує смак і аромат готових виробів, підвищує еластичність м'якішу
Термін зберігання

9 місяців

Упаковка

паперові багатошарові мішки масою 10 та 25 кг.

Рецептура
Складові Дозування, кг
Борошно житнє обдирне від 70,0 до 30,0
Борошно пшеничне в/г, 1/г або 2/г від 30,0 до 70,0
Аграм темний 1,1-0,5
Дріжджі пресовані 2,0
Сіль 1,8
Вода 65,0 - 67,0

Примітки:

  1. вміст (в %) Аграма темного визначається співвідношенням житнього і пшеничногоборошна і розраховується по формулі:

    Ат = % житнього борошна згідно рецептури / 65.

    Наприклад, при вмісті 70 % житнього борошна Ат = 70/65 = 1,08 %, при вмісті 30% житньогоборошна Ат = 30/65 = 0,46%.

  2. для покращення пористості, смаку та аромату хліба та додаткового затемнення м'якішухліба рекомендується використання 1% ГЛОФА ЕКСТРАКТУ, НАТУРІНУ або РОГЕНКОЛОРУ:
Параметри технологічного процесу
  • Температура тіста після замісу, °С: 28-30
  • Тривалість бродіння тіста, хв.: 20-30 Параметри вистоювання тістових заготовок:
    • температура, °С: 35-37
    • відносна вологість, %: 75
    • тривалість, хв.: 50 - 55