Iрексол
Виробник
Фірма «Ірекс» ООО (Росія)
Призначення
Універсальний комплексний поліпшувач для виробництва хлібобулочних виробів з пшеничного борошна з різними хлібопекарськими якостями та для будь-яких хлібопекарних виробів.
Дозування
0,1—0,3% від ваги борошна
Склад
пшеничне борошно, соєві білки, вуглеводи, аскорбінова кислота, ферменти,емульгатори та інше
Переваги
- застосування:
- зміцнює клейковину тіста
- збільшує його водопоглинну здатність
- прискорює процес бродіння
- поліпшує реологічні властивості тіста
- якості:
- покращує смак та аромат готових виробів
- збільшує їх об’єм
- підвищує еластичність м’якушки та скоринки
- покращує структуру та відбілює м’якушку
- надає виробам привабливий зовнішній вигляд
- сповільнює процес черствіння хліба
Термін зберігання
9 місяців
Упаковка
паперові багатошарові мішки по 10 та 25 кг
Рецептура
Складові | Кількість |
---|---|
Борошно пшеничне в/г або 1го/г | 100,0 |
Ірексол | 0,1—0,3 |
Дріжджі прессовані | 3,0 |
Сіль | 1,5 |
Цукор | 1,0 |
Маргарин | 2,0 |
Вода (за розрахунком) | ~ 52,0 |
Параметри технологічного процесу
- Тривалість замісу тіста, хв.:
- інтенсивний 3—5
- звичайний 15
- Температура тіста після замісу, °С 26 — 28
- Тривалість бродіння тіста, хв. 10 — 20
- Температура випічки, °С 220 — 230