Бородіно

Виробник

Фірма “ІРЕКС” ООО (РФ)

Призначення

Суміш для простого приготування заварного житньо-пшеничного хліба, який за своїми споживчими якостями не поступається хлібу „Бородінський”.

Дозування

15-20% до ваги борошна.

Склад

борошно житнє набухаюче, суха житня заварка, солодовий екстракт, пшенична клейковина, борошно пшеничне, обсмажене солодове борошно.

Переваги
  • дозволяє приготувати тісто однофазним способом, виключаючи стадії приготування закваски та заварювання борошна і солоду.
  • хліб має прекрасний смак, аромат та зовнішній вигляд, властивий заварним сортам, довго зберігає свіжість.
Термін зберігання

6 міс.

Упаковка

паперові багатошарові мішки вагою по 25 кг

Рецептура
I II III
Борошно пшеничне 1го/г або 2го/г 15 30 50
Борошо житнє обдирне 65 55 35
Суміш Бородіно 20 15 15
Дріжджі пресовані 2,0 2,0 2,0
Сіль 1,5 1,5 1,5
Цукор 3,0 3,0 5,0
Патока 4,0 4,0 -
Коріандр або кмин 0,5 0,5 0,4
Вода (приблизно) 80 75 70

Примітка: Патока може замінятися на цукор у співвідношенні 1:0,72

Параметри технологічного процесу
  • Тривалість замісу тіста, хв.
    • інтенсивний: 5+3
    • звичайний: 10
  • Температура тіста після замісу, ºС: 30
  • Тривалість бродіння тіста, хв.: 35-40
  • Тривалість кінцевого вистоювання, хв.: 50-60
  • Температура випікання, ºС:
    • початкова: 230
    • основна: 190
  • Тривалість випікання заготовки масою 0,5 кг, хв.: 40-45