Вітапан Універсал+

Призначення

універсальний комплексний хлібопекарський покращувач для виробництва пшеничних сортів хлібобулочних виробів

Дозування

0,1 - 0,3% від маси борошна.

Додається в сухому вигляді до борошна перед замісом

Склад

соєве борошно, карбонат кальцію, аскорбінова кислота, комплекс ферментів

Рецептури та параметри технологічного процесу
хліб пшеничний батони
борошно пшеничне вищого або першого гатунку, кг 100,0 100,0
Вітапан Універсал, кг 0,1 - 0,2 0,3
дріжджі пресовані «Ефект+15%», кг 1,5 2,0
сіль, кг 1,8 1,8
маргарин, кг - 1,0
цукор, кг 4,0
сухе молоко, кг 2,5
вода, кг за розрахунком
температура тіста після замісу, °С 27-28 27-28
тривалість бродіння, хв. 60-90 20-30
температура вистійки, °С 30-35 30-35
тривалість вистоювання, хв. 50-60 45-50
температура випічки, °С 220 - 230 210-220
Переваги
  • збільшує водопоглинну здатність борошна;
  • покращує реологічні властивості тіста, полегшує його механічну обробку;
  • відбілює м'якушку;
  • збільшує об'єм виробів, покращує структуру пористості та еластичність
  • м'якушки;
  • забезпечує рівномірне золотисте забарвлення скоринки;
  • покращує смак та аромат готових виробів;
  • уповільнює процес черствіння.
Термін зберігання

6 місяців

Пакування

паперові багатошарові мішки масою 10 та 5 кг