Вітапан Універсал+
Призначення
універсальний комплексний хлібопекарський покращувач для виробництва пшеничних сортів хлібобулочних виробів
Дозування
0,1 - 0,3% від маси борошна.
Додається в сухому вигляді до борошна перед замісом
Склад
соєве борошно, карбонат кальцію, аскорбінова кислота, комплекс ферментів
Рецептури та параметри технологічного процесу
хліб пшеничний | батони | |
---|---|---|
борошно пшеничне вищого або першого гатунку, кг | 100,0 | 100,0 |
Вітапан Універсал, кг | 0,1 - 0,2 | 0,3 |
дріжджі пресовані «Ефект+15%», кг | 1,5 | 2,0 |
сіль, кг | 1,8 | 1,8 |
маргарин, кг | - | 1,0 |
цукор, кг | 4,0 | |
сухе молоко, кг | 2,5 | |
вода, кг | за розрахунком | |
температура тіста після замісу, °С | 27-28 | 27-28 |
тривалість бродіння, хв. | 60-90 | 20-30 |
температура вистійки, °С | 30-35 | 30-35 |
тривалість вистоювання, хв. | 50-60 | 45-50 |
температура випічки, °С | 220 - 230 | 210-220 |
Переваги
- збільшує водопоглинну здатність борошна;
- покращує реологічні властивості тіста, полегшує його механічну обробку;
- відбілює м'якушку;
- збільшує об'єм виробів, покращує структуру пористості та еластичність
- м'якушки;
- забезпечує рівномірне золотисте забарвлення скоринки;
- покращує смак та аромат готових виробів;
- уповільнює процес черствіння.
Термін зберігання
6 місяців
Пакування
паперові багатошарові мішки масою 10 та 5 кг