Вітапан Інтенсив
Призначення
комплексний хлібопекарський покращувач для виробництва пшеничних сортів хліба та низькорецептурних булочних виробів. Рекомендується для прискорених способів приготування тіста.
Дозування
0,1 - 0,3% від маси борошна.
Додається в сухому вигляді до борошна перед замісом.
Склад
соєве борошно, карбонат кальцію, аскорбінова кислота, емульгатор Е472е, комплекс ферментів
Рецептури та параметри технологічного процесу
рогалики асорті | батони | |
---|---|---|
борошно пшеничне вищого або першого гатунку, кг | 100,0 | 100,0 |
Вітапан Інтенсив, кг | 0,2 - 0,3 | 0,1 - 0,2 |
дріжджі пресовані «Ефект +15%», кг | 2,0 | 2,0 |
сіль, кг | 1,6 | 1,8 |
маргарин, кг | 7,0 | 2,5 |
цукор, кг | 5,0 | 3,0 |
посипка (мак, кунжут), кг | 2,0 | |
вода, кг | за розрахунком | |
температура тіста після замісу, °С | 27-28 | 27-28 |
тривалість бродіння, хв. | 20-30 | 20-30 |
температура вистійки, °С | 30-35 | 30-35 |
тривалість вистоювання, хв. | 50-60 | 45-50 |
температура випічки, °С | 200-210 | 200-210 |
Переваги
- збільшує водопоглинну здатність борошна;
- сприяє швидкому формуванню структури тіста та прискорює його бродіння;
- полегшує механічну обробку тіста;
- відбілює м'якушку;
- збільшує об'єм виробів, покращує структуру пористості та
- еластичність м'якушки;
- забезпечує рівномірне золотисте забарвлення скоринки;
- покращує смак та аромат готових виробів;
- уповільнює процес черствіння.
Термін зберігання
6 місяців.
Пакування
паперові багатошарові мішки масою 10 та 5 кг.