Дріжджі «Ефект+15%»
Якісні показники
- підйомна сила, хв., не більше — 34
- кислотність, мг оцтової кислоти (на кінець терміну зберігання) — 240
- вологість, % не більше — 68,5
- Термін зберігання дріжджів «Ефект+15%» — 30 діб (при температурі від 0 до 4°C)
Дозування
Дріжджі «Ефект+15%» придатні для традиційного та прискореного способу приготування тіста, для виробництва хлібобулочних виробів, різноманітних за рецептурою.
Дозування дріжджів «Ефект+15%» залежить від технології при готування тіста, рецептури його приготування, технічного оснащення підприємства, якості сировини та умов виробництва.
Спосіб приготування тіста | Дозування дріжджів, % |
---|---|
Традиційний опарний спосіб | 0,8-1,0 |
Безопарний спосіб | 0,8-1,5 |
Прискорений спосіб | 1,5-2,5 |
Для високорецептурних булочних виробів витрати дріжджів «Ефект+15%» складають 2,5 — 3,0% до маси борошна.
Якщо тісто готується опарним способом, для приготування опари потрібно взяти 0,8 — 1,0% дріжджів до маси борошна, решту дріжджів внести при замісі тіста.