Sweetwhip
Виробник
Фірма “Скандік Фуд” (Данія)
Застосування
Безмолочний крем-вершки для збивання, використовується для виготовлення тортів, тістечок, десертів та ін. Вміст цукру - 11 %, жирність – 28 %.
Склад
Вода, рослинний жир, цукор, стабілізатори (Е420, Е460, Е466), емульгатори (Е472b, Е322, Е471), молочний протеїн, сіль, регулятори кислотності (Е340, Е331), ароматизатор, барвник (β-каротин Е160а)
Переваги
- застосування:
- простий в застосуванні
- може використовуватись як окремо, так і з додаванням молока
- може використовуватись в виробах, в яких раніше використовувались молочні вершки.
- якості:
- збитий крем стійкий до заморожування
- Можливо вносити до 30 % іншої рідини
- Має ніжний, приємний солодкий смак та білий колір
- Стабільний при збиванні та послідуючому оформленні виробів
- Об'єм при збиванні збільшується в 3 – 3,8 рази
- Можливе використання стабілізаторів, барвників, ароматизаторів та інших наповнювачів.
Умови та термін зберігання
Зберігати в сухому місті при температурі від 2 до 18 ºС в закритій упаковці протягом 12 місяців. Відкритий пакет зберігати в холодильнику не більше 7 діб. Не заморожувати до збивання.
Упаковка
тетра-пак об'ємом 1 л (12 штук в упаковці)
Спосіб застосування
Крем необхідно попередньо охолодити до температури від 2 до 8 ºС. Спочатку збивати в міксері при середній швидкості з подальшим переходом на високу ~ 2-3 хв. Не збивати занадто довго, щоб уникнути утворення комків.
Примітка:
- необхідно дотримуватись температурних умов зберігання продукту, оскільки вони найбільше впливають на процес збивання крему та на якість готового напівфабрикату;
- для кращого результату при збиванні бажано охолодити також ємність для збивання і вінчик;
- підвищення температури продукту і навколишнього середовища ведуть до скорочення тривалості збивання і в результаті дають низький об’єм і щільну структуру;
- кращого результату можна досягнути при завантаженні ємності на 1/ 6 частину її об’єму;
- використання барвників, стабілізаторів, ароматизаторів скріплює структуру в процесі збивання.
Рекомендується упакувати готові вироби з метою запобігання висихання та розтріскування їх поверхні.
Строк придатності кондитерських виробів із збивними масами на рослинних вершках Світ Віп з використанням сумішей (стабілізаторів) АСТРІ Фонд та Аляска Експрес – складає 72 години (згідно ТУ У15.8-23708061-004:2007 "Вироби кондитерські борошняні Особливі").