Вітапан Класік
Призначення
комплексний хлібопекарський покращувач для виробництва пшеничних сортів хліба та низькорецептурних булочних виробів. Рекомендується для класичних технологій з тривалим бродінням.
Дозування
0,1 - 0,3% від маси борошна.
Додається в сухому вигляді до борошна перед замісом.
Склад
соєве борошно, пшеничне борошно, карбонат кальцію, аскорбінова кислота, комплекс ферментів
Рецептури та параметри технологічного процесу
опара | тісто | плетенка | |
---|---|---|---|
борошно пшеничне вищого або І гатунку, кг | 50 | 50 | 100,0 |
Вітапан К, кг | 0,1 - 0,2 | 0,1 - 0,3 | |
дріжджі пресовані «Ефект +15%», кг | 1,5 | 1,5 | |
сіль, кг | 1,8 | 1,5 | |
маргарин, кг | 2,0 | 2,5 | |
цукор, кг | 2,0 | 4,0 | |
мак (на посипку), кг | 1,0 | ||
вода, кг | за розрахунком | ||
температура н/ф після замісу, °С | 26-27 | 27-28 | 27-28 |
тривалість бродіння, хв. | 150- 180 | 40-50 | 60-90 |
температура вистійки, °С | 30-35 | 30-35 | |
тривалість вистоювання, хв. | 50-60 | 45-50 | |
температура випічки, °С | 220 - 230 | 210-220 |
Переваги
- збільшує водопоглинну здатність борошна;
- покращує реологічні властивості тіста;
- полегшує механічну обробку тістових заготовок;
- відбілює м'якушку;
- збільшує об'єм виробів, покращує структуру пористості та еластичність м'якушки;
- забезпечує рівномірне золотисте забарвлення скоринки;
- покращує смак та аромат готових виробів;
- уповільнює процес черствіння.
Термін зберігання
6 місяців
Пакування
паперові багатошарові мішки масою 10 та 5 кг