Вітапан Класік

Призначення

комплексний хлібопекарський покращувач для виробництва пшеничних сортів хліба та низькорецептурних булочних виробів. Рекомендується для класичних технологій з тривалим бродінням.

Дозування

0,1 - 0,3% від маси борошна.

Додається в сухому вигляді до борошна перед замісом.

Склад

соєве борошно, пшеничне борошно, карбонат кальцію, аскорбінова кислота, комплекс ферментів

Рецептури та параметри технологічного процесу
опара тісто плетенка
борошно пшеничне вищого або І гатунку, кг 50 50 100,0
Вітапан К, кг 0,1 - 0,2 0,1 - 0,3
дріжджі пресовані «Ефект +15%», кг 1,5 1,5
сіль, кг 1,8 1,5
маргарин, кг 2,0 2,5
цукор, кг 2,0 4,0
мак (на посипку), кг 1,0
вода, кг за розрахунком
температура н/ф після замісу, °С 26-27 27-28 27-28
тривалість бродіння, хв. 150- 180 40-50 60-90
температура вистійки, °С 30-35 30-35
тривалість вистоювання, хв. 50-60 45-50
температура випічки, °С 220 - 230 210-220
Переваги
  • збільшує водопоглинну здатність борошна;
  • покращує реологічні властивості тіста;
  • полегшує механічну обробку тістових заготовок;
  • відбілює м'якушку;
  • збільшує об'єм виробів, покращує структуру пористості та еластичність м'якушки;
  • забезпечує рівномірне золотисте забарвлення скоринки;
  • покращує смак та аромат готових виробів;
  • уповільнює процес черствіння.
Термін зберігання

6 місяців

Пакування

паперові багатошарові мішки масою 10 та 5 кг